The Best Wedding Project – Chapt2: Party Time!

Και μετά τη διακόσμηση όπως σας υποσχέθηκα …

ξεχωριστά  TIPS για τον ένα και μοναδικό Γάμο που  κανείς δε θα θέλει να τελειώσει...  το Δικό σου!

Διάλεξε να εντάξεις στη μοναδική βραδιά σου ό, τι από τα παρακάτω ταιριάζει στο στυλ και τα γούστα σου και κάνε το καλύτερο γαμήλιο party που έγινε ποτέ.

Welcome... with a drink

Αμέσως  μετά τη γαμήλια τελετή, που όλοι ξέρουμε πως είναι λίγο βαρετή για τους καλεσμένους και η ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες δεν την κάνει πιο ευχάριστη… τί καλύτερο από ένα δροσερό καλωσόρισμα όλων, στον χώρο της δεξίωσης ?  Θα τους δροσίσει και το λαιμό και τη διάθεση ????  και πιστέψτε με είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται!


Φροντίστε να είναι και να έχει διατηρηθεί ιδιαίτερα δροσερό και ακόμη… να περιέχει από πολύ λίγο έως καθόλου αλκοόλ για 2 ή μάλλον 3 λόγους: 1) το αλκοόλ και η ζέστη δεν είναι καλός συνδυασμός  2) είναι νωρίς ακόμα για να αρχίσουν να πίνουν οι καλεσμένοι σας .. και 3) θα σας βγει οικονομικότερο, με αποτέλεσμα να έχετε την ευκαιρία να είναι άφθονο ώστε να μπορούν να ξαναγεμίζουν, εάν θέλουν (που θα θέλουν) τα ποτήρια τους. Δημιουργήστε ένα τραπέζι στην είσοδο με ωραίες κανάτες -με κάνουλες πιθανόν- και μία όμορφη και απλή διακόσμηση, ταιριαστή με το υπόλοιπο σκηνικό, χωρίς “barman” ή κάποιον να τα σερβίρει ώστε να γλυτώσετε και περιττά έξοδα και να αισθάνονται και πιο άνετα οι καλεσμένοι σας για ελεύθερο refill!


Quest Book

Δεν είναι ότι έχει γίνει μόδα και από τα must-have σε κάθε γάμο. Είναι ότι μας αρέσει πολύ σαν ιδέα και έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για κάθε ζευγάρι, καθώς είναι ένας τρόπος να θυμούνται και να βλέπουν ξανά και ξανά να ζωντανεύει η αγάπη και ο συναισθηματισμός των κοντινών ανθρώπων τους κάθε φορά που θα ξεφυλλίζουν το Βιβλίο ευχών του γάμου τους και νοερά να ταξιδεύουν σε εκείνη την τόσο ξεχωριστή ημέρα!


Το προτείνουμε, λοιπόν, και ας έχει γίνει κλισέ και για να δώσουμε και ένα πιο παιχνιδιάρικο και ευχάριστο touch και εάν επιμένετε να πρωτοτυπήσετε πάντα υπάρχει τρόπος! Αντί για βιβλίο ευχών αφήστε βότσαλα και το αντίστοιχο μαρκαδόρο ή γεμίστε γυάλες με άμμο ώστε οι καλεσμένοι να γράφουν το ευχητήριο μήνυμα τους σε ένα φύλλο σαν πάπυρο, να το κάνουν ρολό και να το αφήνουν μέσα στο μπουκάλι και πολλές, πολλές άλλες ιδέες…


Say cheese! 

Δημιουργήστε ένα μικρό photo booth, όπου οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και να βγάλουν φωτογραφίες μόνοι τους ή μαζί σας. Με αυτόν τον τρόπο και θα διασκεδάσουν και θα έχουν και εκείνοι και εσείς ακόμα περισσότερες  όμορφες αναμνήσεις!


To know us better 

Πέρα από οτιδήποτε άλλο,  σαν σωστοί οικοδεσπότες, είναι σημαντικό να φροντίσετε οι καλεσμένοι σας να “δεθούν” λίγο μεταξύ τους και να γίνεται όλοι μία μεγάλη παρέα.  Φροντίστε, λοιπόν, να βρείτε τρόπους ώστε να τους φέρετε κοντά. Σκεφτείτε ευφάνταστους τρόπους που θα επιτελούν αυτόν τον σκοπό και ταυτόχρονα θα τους διασκεδάσουν.

Εγώ θα σας προτείνω κάποιους όπως:

#hashtags

Βάλτε τους καλεσμένους σας να παίρνουν φωτογραφίες καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου σας. Κατά την είσοδό σας στον χώρο της δεξίωσης, όση ώρα εσείς χορεύετε, στιγμιότυπα και δικές τους selfie κτλ και ζητήστε τους να βάλουν και τα απαραίτητα #hashtags, κοινά για όλους και που εσείς θα έχετε ορίσει. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν την ευκαιρία και μεταξύ τους να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν νέες συνδέσεις ???? και εσείς να μη χάσετε στιγμή από το γάμο σας!

Name the tables

Κατά τη διάρκεια που οργανώνεται τα τραπέζια και το πώς θα καθίσουν σε αυτά οι καλεσμένοι σας δώστε και σε κάθε τραπέζι ένα χαρακτηριστικό όνομα, το οποίο και θα αναφέρεται στο κάθε τραπέζι. Πχ. “Κολλητοί ” (για τους πολύ στενούς φίλους), “Nεράϊδες” (για τις ανύπαντρες φίλες γαμπρού και νύφης), “Παλικάρια” (για τους ανύπαντρους), “Family Affair” (για τους κοντινούς συγγενείς) και πολλά άλλα που θα σκεφτείτε εσείς που γνωρίζετε τους καλεσμένους σας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους

Εκτός της πρωτοτυπίας και της παιχνιδιάρικης διάστασης όλου αυτού τα ονόματα στα τραπέζια μπορούν να γίνουν και μία καλή αφορμή για εκατέρωθεν σχολιασμούς και γνωριμίες ????


Menu a la table

Τυπώστε το Menu και αφήστε το σε κάθε τραπέζι ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για το τί να περιμένουν. Μία όμορφη και απλή εκτύπωση του Menu αρκεί,  επιλέγοντας απλά μία ωραία γραμματοσειρά και ένα illustration χαρτί. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μέρος της διακόσμησης των τραπεζιών αλλά και πάλι αφορμή για σχόλια, κουβέντα και ευχάριστο πέρασμα χρόνου μέχρι να καταφθάσει το ζευγάρι.


Surprise!

Σκεφτείτε και κάντε τους μία ευχάριστη έκπληξη, πέραν των τετριμμένων. Για παράδειγμα βάλτε τους να γράψουν σε μία παλιά γραφομηχανή τις ευχές τους για το γάμο σας ή κανονίστε κάποιο extra event. Αν έχετε live μπάντα φέρτε μερικούς χορευτές πχ swing να δείξει στους καλεσμένους σας τα βήματα. Ή ζητήστε τους από πριν να φέρει ο καθένας και μία φωτογραφία του μαζί σας την οποία θα κρεμάσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο ή ακόμα φτιάξτε ένα χώρο που θα μπορούν οι καλεσμένοι σας να μιλήσουν για εσάς, από πού σας γνωρίζει ο καθένας ή τί ξέρει σχετικά με τη γνωριμία σας με τον γαμπρό/νύφη ή καθίστε εσείς εκεί και απαντήστε στις ερωτήσεις των καλεσμένων σας.


Special Corners 

Δημιουργήστε στο χώρο της δεξίωσης θεματικά corners ανάλογα με το τί αρέσει σε εσάς και τους καλεσμένους σας.

Πχ. Corners με πούρα και ουίσκι, Coffe corner, Sweet Corner, Ice cream Corner και οτιδήποτε μπορεί να σκεφτείτε ή τραβάει η όρεξή σας… (παρακάτω κάποιες ιδέες από εμένα)


Happy Hour …for drink


Όταν το κέφι  (και η ζέστη) έχουν ανάψει …  εμφανίστε διάφορα κοκτέιλ. Έξτρα πόντους θα σας δώσουν τα χάρτινα καλαμάκια με ρίγες ή σημαιάκια που μπορείτε να βρείτε εύκολα και οικονομικά! (extra tip: στο Corner με τα Coctails, εάν αυτά δεν σερβιριστούν αλλά επιλέξετε τη DIY μέθοδο… αφήστε οδηγίες για 4-5 διαφορετικά cocktails ???? )


Happy Hour …for food

Μοδάτο, βολικό και πρακτικό… Όταν θα έχει περάσει αρκετή από την ώρα που σερβιρίστηκε το μενού… παρουσιάστε τους  κάποιου είδους τσιμπολόγημα. Οι καλεσμένοι μετά από τόσες ώρες, τόσο χωρό και ποτό… λογικά θα έχουν ξαναπεινάσει. Επιλέξτε κάτι απλό, μικρό και νόστιμο πχ. μικρά hamburgers, hot dogs, μικρά καλαμάκια κοτόπουλου, κομμάτια Pizza, tacos, … οτιδήποτε finger food.…θα το απολαύσουν εξίσου!


A wedding to remember! 

Αν πρακτικά και οικονομικά είναι εφικτό το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε και για εσάς και για τους καλεσμένους σας (ειδικά εάν έχετε επιλέξει αυτοί να είναι κάπως περιορισμένοι) είναι να μετατρέψετε το γάμο σας σε mini καλοκαιρινή απόδραση. Tί καλύτερο από ένα Σαββατοκύριακο ή τριήμερο που θα συνδυάσει διακοπές και γάμο! Όλα θα είναι πιο χαλαρά, όλοι με όλους θα γνωριστούν καλύτερα και σίγουρα όλοι θα έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από  το γάμο σας!

Μην ξεχάσετε τα παιδιά!

Εάν γνωρίζετε από πριν, ότι θα έχετε και αρκετούς μικρούς καλεσμένους, φροντίστε για τη διασκέδασή τους (οι γονείς και οι λοιποί καλεσμένοι θα σας ευγνωμονούν!)  Δημιουργήστε έναν ειδικά διαμορφωμένο  χώρο, όπου θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν και να κάνουν ο,τι θέλουν χωρίς να «ενοχλήσουν» καθόλου!


Wedding Favors! 

Όταν η βραδιά φτάνει στο τέλος της για τον κάθε καλεσμένο… Ευχαριστήστε τον με ένα μικρό, συμβολικό δωράκι. Ιδανικό θα ήταν να είναι εμπνευσμένο είτε από το concept του γάμου σας  ή από κάποιο από ενδιαφέροντά σας ή κάτι που να σας χαρακτηρίζει. Εάν για παράδειγμα, αγαπάτε και κάνετε συχνά ταξίδια χαρίστε τους από μια μικρή πυξίδα για να μη χάσουν ποτέ τον δρόμο τους, αν το concept είναι Γάμος – Boho, χαρίστε τους μία ονειροπαγίδα. Εναλλακτικά προσφέρετε κάτι πιο πρακτικό όπως σαγιονάρες για ένα γάμο στην παραλία ή μικρές βεντάλιες λόγω εποχής από τις οποίες θα κρέμεται ένα καρτελάκι με τα αρχικά σας και ένα ευχαριστήριο μήνυμα.


Και για το τέλος σας έχω το καλύτερο TIP που ό,τι και να αποφασίσετε να κάνετε δεν πρέπει να ξεχνάτε:


Τέλειος είναι ο γάμος που το ζευγάρι πραγματικά τον απολαμβάνει και το διασκεδάζει ????

… and they lived happily ever after !!!