Κάντε την επιστροφή σας εντός 14 (δικαίωμα υπαναχώρησης) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που παραλάβατε την παραγγελία σας. Για την πραγματοποίηση της επιστροφής απαραίτητα είναι το προϊόν να είναι σε άριστη κατάσταση με τις ειδικές σημάνσεις (καρτελάκια), την απόδειξη της παραγγελίας σας  και το ειδικό έντυπο επιστροφής που θα βρείτε ΕΔΩ.


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ:

Να πραγματοποιήσετε αλλαγή με ίδιο ή άλλο προϊόν

Να πραγματοποιήσετε επιστροφή χρημάτων

Επιστρέψτε το προϊόν πολύ καλά συσκευασμένο προς αποφυγή φθοράς κατά την μεταφορά του, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία της Red courier με επιβάρυνση 5,00€ για Ελλάδα. Σε περίπτωση αλλαγής – επιστροφής προϊόντος από χώρες εκτός Ελλάδας τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη και γίνονται με μεταφορική της επιλογής του και είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την παράδοση – επιστροφή του προϊόντος στην εταιρεία μας.  Το ποσό αυτό θα κρατηθεί από την αλλαγή ή την επιστροφή χρημάτων σας και συνεπώς δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί στην μεταφορική εταιρεία. Στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μεταφορική της επιλογής σας, θα επιβαρυνθείτε εξ’ ολοκλήρου το κόστος των μεταφορικών το οποίο και θα καταβάλετε στην μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε την στιγμή της αποστολής του δέματος. Το δέμα σας μέσα θα πρέπει να περιέχει:

α. το προϊόν το οποίο επιστρέφετε 

β. την απόδειξη σας και

γ. το ειδικό έντυπο επιστροφής που θα βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο, εκτυπωμένο και  συμπληρωμένο με τις απαιτούμενες πληροφορίες, επιλέγοντας το κουτάκι που γράφει “επιστροφή χρημάτων’’ και συμπληρώνοντας τα στοιχεία που αφορούν τον τραπεζικό λογαριασμό, ακριβώς όπως σας ζητούνται.

Για τις επιστροφές/αλλαγές θα πρέπει να προηγηθεί οπωσδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημά μας στο τηλέφωνο: 210 9956400.


Σας υπενθυμίζουμε πώς:

  • Η διαδικασία των επιστροφών συνήθως διαρκεί 5-10 εργάσιμες ημέρες από την στιγμή που παραλαμβάνουμε την επιστροφή στην εταιρία μας. Αυτό συμβαίνει διότι όλες οι επιστροφές περνούν από την διαδικασία ποιοτικού ελέγχου. 
  • Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο προϊόν που επεστράφη, η εταιρεία οφείλει να επιστρέψει το δέμα πίσω στον καταναλωτή ή να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή για την επίλυση του ζητήματος. 
  • Δε γίνονται αλλαγές στα προϊόντα με την ένδειξη «Κατόπιν Παραγγελίας»

Η διεύθυνση στην οποία πρέπει να σταλούν τα προϊόντα προς επιστροφή στο e-shop είναι:

Operafhouse 

Λ. Βουλιαγμένης 586 & Λ. Αλίμου 

164 52  Αργυρούπολη 

ΤΗΛ.: +30210 9956400