Πολιτική Επιστροφών

Κάντε την επιστροφή σας εντός 7-14 (δικαίωμα υπαναχώρησης) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που παραλάβατε την παραγγελία σας. Για την πραγματοποίηση της επιστροφής απαραίτητα είναι το προϊόν να είναι σε άριστη κατάσταση με τις ειδικές σημάνσεις (καρτελάκια), την απόδειξη της παραγγελίας σας  και το ειδικό έντυπο επιστροφής που θα βρείτε ΕΔΩ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ:

1. Να πραγματοποιήσετε αλλαγή με ίδιο ή άλλο προϊόν

2. Να πραγματοποιήσετε επιστροφή χρημάτων

Απαραίτητα για την αλλαγή/επιστροφή των προϊόντων είναι:

α. το προϊόν το οποίο επιστρέφετε 

β. η απόδειξη της συναλλαγής σας και

γ. το ειδικό έντυπο επιστροφής που θα βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο, εκτυπωμένο και  συμπληρωμένο με τις απαιτούμενες πληροφορίες, ακριβώς όπως σας ζητούνται.

Για τις επιστροφές/αλλαγές θα πρέπει να προηγηθεί οπωσδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημά μας στο τηλέφωνο: 210 9956400 ή e-mail στο info@operafhouse.com.

Σας υπενθυμίζουμε πώς:

•  Η διαδικασία των επιστροφών συνήθως διαρκεί 5-10 εργάσιμες ημέρες από την στιγμή που παραλαμβάνουμε την επιστροφή στην εταιρία μας. Αυτό συμβαίνει διότι όλες οι επιστροφές περνούν από την διαδικασία ποιοτικού ελέγχου. 

• Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο προϊόν που επεστράφη, η εταιρεία οφείλει να επιστρέψει το δέμα πίσω στον καταναλωτή ή να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή για την επίλυση του ζητήματος.  

• Δε γίνονται αλλαγές ούτε επιστροφή χρημάτων στα προϊόντα με την ένδειξη «Κατόπιν Παραγγελίας».

• Δε γίνεται επιστροφή χρημάτων σε προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε έκπτωση ή προσφορά, παρά μόνο αλλαγές σε Νο (εάν υπάρχει διαθέσιμο) ή εναλλακτικά σε είδος.

Η διεύθυνση στην οποία πρέπει να σταλούν τα προϊόντα προς επιστροφή στο e-shop είναι:

Operafhouse 

Λ. Βουλιαγμένης 586 & Λ. Αλίμου 

164 52  Αργυρούπολη 

ΤΗΛ.: +30210 9956400

Επιστροφές και αλλαγές

Εμείς στο Operafhouse θέλουμε κάθε πελάτης μας να είναι πολύ ευχαριστημένος με τα προϊόντα μας. Εάν για κάποιο λόγο υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παραγγελία σας, θα εργαστούμε ευχαρίστως μαζί σας, καθώς προσπαθούμε για το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας. 

Λάβετε υπόψη σας ότι όλες οι αλλαγές και επιστροφές μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία μόνο για προϊόντα που είναι άθικτα, άπλυτα και στην αρχική τους κατάσταση, με πλήρη συσκευασία και συνοδευτικά έγγραφα και πρέπει να γίνονται εντός του χρονικού πλαισίου που αναφέρεται παρακάτω καθώς και να συνοδεύονται από τη συμπληρωμένη ΦΕΠ που θα βρείτε  ΕΔΩ.

Παραγγελίες από  Ελλάδα: παρακαλούμε επιστρέψτε το προϊόν εντός 7 ημερών από την παραλαβή της αρχικής παραγγελίας σας μέσω της εταιρείας ΕΛ.ΤΑ Courier και της υπηρεσίας ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, συμπληρώνοντας τα στοιχεία της εταιρείας μας, και έχοντας μαζί την απόδειξη πληρωμής σας καθώς και το ΦΕΠ που θα βρείτε   ΕΔΩ συμπληρωμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Παραγγελίες από  Κύπρο: παρακαλούμε επιστρέψτε το προϊόν εντός 14 ημερών από την παραλαβή της αρχικής παραγγελίας σας μέσω εταιρείας Courier της επιλογής σας και με δική σας επιβάρυνση εξόδων αποστολής, συμπληρώνοντας τα στοιχεία της εταιρείας μας, και έχοντας μαζί την απόδειξη πληρωμής σας καθώς και το ΦΕΠ που θα βρείτε ΕΔΩ συμπληρωμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Διεθνείς παραγγελίες: Σε περίπτωση που θέλετε να επιστρέψετε ένα προϊόν που αγοράσατε από διεθνείς χώρες, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@operafhouse.com και στη συνέχεια επιστρέψτε το προϊόν εντός 14 ημερών από την παραλαβή της αρχικής παραγγελίας μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφορών της επιλογής σας (αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ταχυδρομικές υπηρεσίες) συμπληρώνοντας τα στοιχεία της εταιρείας μας τα οποία θα βρείτε  διαθέσιμα στην απόδειξη πληρωμής σας καθώς και το ΦΕΠ που θα βρείτε ΕΔΩ συμπληρωμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

* Τα έξοδα ταχυμεταφοράς, τα τελωνεία και κάθε άλλο κόστος που μπορεί να προκύψει για το επιστρεφόμενο προϊόν καταβάλλονται από τον πελάτη και η αποστολές γίνονται με δική του ευθύνη.

Σημείωση:

Τα προϊόντα που αγοράζονται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορούν να  επιστρέφονται και να αλλάζονται μόνο με άλλα προϊόντα που πωλούνται ή με προϊόντα από την τρέχουσα συλλογή. Ο πελάτης είναι υπεύθυνος για την κάλυψη οποιασδήποτε διαφοράς των τιμών μεταξύ των δύο προϊόντων.

Χρόνος αλλαγών:

Θα αλλάξουμε το προϊόν που μας αποστείλατε, εφόσον πληροί τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις, μέσα σε 7 (επτά) εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή του από εμάς (αφορά σε παραγγελίες από την Ελλάδα) και εντός 14 (δεκατεσσάρων) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του από εμάς (Διεθνείς αγορές). 

Αλλαγές μπορούν να γίνουν για διαφορετικό μέγεθος ή άλλο προϊόν* με ίση ή μεγαλύτερη αξία ** από αυτό που αγοράσατε αρχικά. Χρησιμοποιήστε  όποια  υπηρεσία ταχυμεταφοράς θέλετε (συστήνουμε να μη χρησιμοποιείτε ταχυδρομική υπηρεσία) αναφέροντας το όνομα του προϊόντος που θα αντικαταστήσει την αρχική σας αγορά (συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα). Μόλις λάβουμε το προϊόν, θα σας στείλουμε μια επιβεβαίωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και το προϊόν αντικατάστασης στη συγκεκριμένη διεύθυνση παράδοσης.

* Τα έξοδα ταχυμεταφοράς, τα τελωνεία και κάθε άλλο κόστος που μπορεί να προκύψει για το επιστρεφόμενο προϊόν καταβάλλονται από τον πελάτη.

* Τα έξοδα ταχυμεταφορών, τα τελωνεία και κάθε άλλο κόστος που μπορεί να προκύψει για το αντικατασταθέν προϊόν καταβάλλονται από την εταιρεία.

Για περαιτέρω βοήθεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@operafhouse.com μέσω τηλεφώνου +30 210 9956400.

Επιστρέψτε το προϊόν πολύ καλά συσκευασμένο προς αποφυγή φθοράς κατά την μεταφορά του, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία ΕΛ.ΤΑ Courier με επιβάρυνση 5,00€ (Ισχύει μόνο για παραγγελίες που στέλνονται από Ελλάδα). Σε περίπτωση αλλαγής – επιστροφής προϊόντος από χώρες εκτός Ελλάδας, τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη και γίνονται με μεταφορική της επιλογής του και είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την παράδοση – επιστροφή του προϊόντος στην εταιρεία μας. Για την περίπτωση αλλαγής/επιστροφής από Ελλάδα το αντίστοιχο ποσό της χρέωσης (5,00€) θα κρατηθεί από την αλλαγή ή την επιστροφή χρημάτων σας και συνεπώς δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί στην μεταφορική εταιρεία. Στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μεταφορική της επιλογής σας, θα επιβαρυνθείτε εξ’ ολοκλήρου το κόστος των μεταφορικών το οποίο και θα καταβάλετε στην μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε την στιγμή της αποστολής του δέματος. 

Σημειώσεις: 

– Στη σπάνια περίπτωση που το Operafhouse στείλει λανθασμένη παραγγελία (είδος, νούμερο κτλ), θα αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη για την έγκαιρη αντικατάσταση και παράδοση του σωστού προϊόντος στον πελάτη (συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων αποστολής προς και από εμάς).

– Οι επιστροφές θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο με την αρχική μέθοδο πληρωμής.