How to choose the perfect Wedding Dress!!!

Επιλογή Νυφικού: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Αν ο γάμος είναι στα άμεσα πλάνα σας, στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν ξεκινήσετε να αναζητάτε το απόλυτο νυφικό! Μπορεί οι επιλογές να σας φαίνονται άπειρες και αυτό να σας αγχώνει αλλά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips να είστε σίγουρες ότι ανεξάρτητα από το budget σας, το στυλ σας, τον τόπο και τον χρόνο του γάμους σας θα «ανακαλύψετε» το καταλληλότερο και το ομορφότερο για εσάς νυφικό !

Αυτό που μόλις το δείτε θα το ερωτευτείτε , αυτό με το οποίο θα λάμπετε την ημέρα του γάμου σας και αυτό που πολλά χρόνια αργότερα θα σας γεμίζει ευτυχία και ικανοποίηση  όταν θα το βλέπετε στις φωτογραφίες του γάμου σας.

 

1. Σωματότυπος

Παρατηρείσαι καλά το σώμα σου και αποφάσισε ποια σημεία θέλεις να κρύψεις και ποια να τονίσεις.

2. Έγκαιρα

Ξεκίνησε εγκαίρως! Χωρίς άγχος και με πολυτέλεια χρόνου σίγουρα θα μπορέσεις να κάνεις σωστότερη επιλογή.

3. Αλλά όχι πολύ νωρίτερα

Γιατί τα νυφικά που θα δεις θα είναι ό,τι έχει περισσέψει από προηγούμενες σεζόν.


4. Budget

Αποφάσισε το budget που θα διαθέσεις και μείνε πιστή σε αυτό.

5. Κέρδισε χρόνο

Ρώτησε φίλες και γνωστές σου, που έχουν παντρευτεί και έχετε παρόμοιο γούστο, σε ποιους οίκους είχαν δει ενδιαφέροντα νυφικά, επισκέψου τις ιστοσελίδες των οίκων που έχεις υπόψη σου (πριν επισκεφθείς το φυσικό κατάστημα) ώστε να πάρεις μία πρώτη ιδέα αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου.

  

6. Ρύθμισε & εκμεταλλεύσου σωστά τον χρόνο σου

Μην ξεχνάς ότι θα χρειαστεί να κλείσεις ραντεβού για να δεις νυφικά, οπότε συνυπολόγισέ το ώστε να ρυθμίσεις τον χρόνο σου αντίστοιχα.

Κανόνισε να κλείνεις ραντεβού ώρες και μέρες που θα έχεις χρόνο και διάθεση και δε θα το κάνεις καταναγκαστικά.

7.  Be open-minded

Μη μείνεις κολλημένη σε κάτι που ενδεχομένως είχες φανταστεί ή είχες δει κάπου και σου άρεσε. Δοκίμασε πολλά και διαφορετικά στυλ.

Μη διστάσεις να εγκαταλείψεις την ιδέα του νυφικού που είχες φανταστεί από μικρή μεν, πριν αρχίσεις να δοκιμάζεις άλλα στυλ δε…

8. Πρόσεξε ποιόν θα πάρεις μαζί σου

Μην έχεις μαζί σου πολλούς. Ο καθένας έχει τη γνώμη και το γούστο του και θα σε μπερδέψουν Προτίμησε κάποιον με παρόμοιο με το δικό σου γούστο και που εμπιστεύεσαι τη γνώμη του.

9. Εμπιστευόμαστε τον επαγγελματία που θα μας εξυπηρετήσει ?

Κρίνε εάν θα πρέπει να εμπιστευτείς τον επαγγελματία που θα σε εξυπηρετήσει. Άλλοι θα είναι ειλικρινείς και θα θέλουν όντως να σε βοηθήσουν σε μια σωστή επιλογή και άλλοι απλά να πουλήσουν.

 

10. Ράψε το νυφικό των ονείρων σου

Έχεις σε φωτογραφία το Νυφικό των ονείρων σου? Υπάρχουν οίκοι που μπορούν να σου το ράψουν. Προσοχή όμως: Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για το στυλ που σου ταιριάζει.

11.  Χρώμα

Μη διστάσεις να δοκιμάσεις και τελικά να επιλέξεις χρώμα διαφορετικό του Λευκού. Είναι πιθανό να σου πηγαίνει καλύτερα ένα άλλο χρώμα και να κάνει και το νυφικό σου πιο ιδιαίτερο.

12. Όχι στο ατέρμονο ψάξιμο

Αν νομίζεις πως το νυφικό των ονείρων σου βρέθηκε σκέψου σοβαρά να το αγοράσεις. Δεν έχει νόημα να χάνεις επιπλέον χρόνο (μιας και σίγουρα έχεις πολλά ακόμα να κάνεις εν όψει του γάμου σου) και επιπλέον αν οι επιλογές σου αυξάνονται συνεχώς αυτό θα σε δυσκολέψει ακόμα περισσότερο στην τελική σου απόφαση παρά θα σε διευκολύνει.

13. Επίλεξε σύμφωνα με το τρέχων βάρος σου

Μην αγοράσεις ή επιλέξεις το νυφικό σου με τη λογική ότι θα χάσεις εν τω μεταξύ κιλά! Αυτή σου η απόφαση και θα σου προσθέσει ένα έξτρα άγχος και μπορεί και να μην υλοποιηθεί και κτλ κτλ... Είναι λοιπόν προτιμότερο λίγες μέρες πριν να στενέψετε, αν χρειαστεί,  το νυφικό σας παρά,  να κινδυνέψετε  να ασφυκτιάτε σε αυτό ή το τελικό αποτέλεσμα να μην σας ικανοποιεί.


14. Concept Γάμου 

Θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποιο “concept” για το γάμο σας ώστε το νυφικό σας να μην είναι εκτός αυτού. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα αλλά θα πρέπει να έχετε καταλήξει σε κάποιο γενικό πλαίσιο γύρω από το οποία θα κινηθείτε συνολικά πχ τα χρώματα ή τη διάθεση ή το στυλ του γάμου σας . Ο χρόνος και ο τόπος του γάμου βέβαια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το concept.

Tip: Το concept να σας αντιπροσωπεύει, να είστε εσείς , ώστε όλα να "δένουν" αρμονικά και μεταξύ τους και με εσάς και να μην μοιάζετε ξένη μέσα σε αυτό.

15. Μην ξεχνάτε τα αξεσουάρ

Θα πρέπει να αφιερώσετε και για αυτά χρόνο και χρήμα. Αλλά αφού έχετε καταλήξει με το νυφικό.

16. Να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα αξεσουάρ

Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα αξεσουάρ πχ ένα στράπλες σουτιέν εάν έχετε σκοπό να δοκιμάσετε strapless νυφικό. Είναι σίγουρα διαφορετικό να δείτε μία εικόνα όσο πιο κοντά στην πραγματική γίνεται. Επίσης, αν και οι περισσότεροι οίκοι διαθέτουν τακούνια ώστε να δοκιμάσεις το νυφικό σου εάν διαθέτεις κάτι πιο κοντινό στο στυλ, το νούμερο και το ύψους του τακουνιού που έχεις σκοπό να αγοράσεις δε θα ήταν κακή ιδέα να τα πάρεις μαζί σου στο ραντεβού …

17. Αλλιώς κρεμασμένο αλλιώς φορεμένο

Μην ξεχνάτε ποτέ πόσο διαφορετικό μπορεί να φαίνεται ένα νυφικό (αλλά και ένα απλό ρούχο) στην κρεμάστρα και πάνω σας. Εάν δεν το δοκιμάσετε ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορείτε να βγάλετε. Μπορεί πάνω σας να δείξει πολύ καλύτερα αλλά και το αντίθετο…


Ετικέτες: